Gjestehavn

Ålesund Havnevesen har egen gjestehavn for lystbåter i indre havn (Brosundet). Gjestehavnen ligger midt i Ålesund sentrum og her har en alle fasiliteter en lystbåt trenger for å få et vellykket opphold i havna.

 

Velkommen til Ålesund Gjestehavn - En havn du vil trives i!

Gjestehavna har strømtilkobling og ferskvannfylling, diesel selges ved Redningsselskapet i Brosundet, samt septik kan lenses til anlegg ved Redningselskapet. Det er forbudt å tømme septikken i indre havn. Reglene sier at en må minst 300 meter fra land for slikt, søppel kan leveres fritt til stativ ved flytebryggene.

Brannsikkerhet er viktig for havnevesenet og vi anbefaler at det ikke fortøyes mer enn 5 båter side om side og at man respekterer åpne soner mellom båtrekkene. Båter må unngå at det "tetter" seg i indre havn og det skal alltid være minst 15 meter fri kanal for gjennomseling. Dette fordi to hurtigbåter, redningskøyta og yrkesfiskere trafikkerer indre havn.

Ro i havna er viktig for en god natt søvn og vi henstiller alle glad båtfolk til å respektere folks nattesøvn.

Havneavgift (per døgn) kan betales på automatene ved Skateflua og Rollo - bygget.

Båter under 12 meter            kr. 175,-
Båter fra 12 - 15 meter          kr. 350,-
Båter over 15 meter              kr. 450,-

Strømtilkobling og vannfylling er inkludert i prisen. Ved manglende betaling i gjestehavnen ilegges et straffegebyr pålydende kr. 500,- per døgn i tillegg til akuelt vederlag for fritidsbåter.

Vi ønsker alle gjester velkommen og dersom dere har spørsmål er det bare å ta kontakt med oss, på telefon 70 16 34 10 eller 95 88 34 00