Ålesund havn feirer 190 år!

Ålesund havn er 190 år! Velkommen til Flatholmen – åpen dag!

Søndag 27.mai fra kl. 12 - 15 inviterer Ålesundregionens havnevesen deg til å besøke Flatholmen havneanlegg.

Her kan du oppleve mange slags aktiviteter og bli bedre kjent med havna og noen av våre viktigste samarbeidspartnere.
Bli med på vår havnerebus og løs gåten og vinn en flott premie!

Ålesund havn er 190 år 27.mai og det feires med et stort arrangement
for hele familien på Flatholmen med rebusløp og en flott premie.

Det er mye å utforske på Flatholmen og hos de forskjellige bedriftene. Ta turen innom Redningsselskapet og få sjekket redningsvesten din og en omvisning i redningsskøytene, eller kranen til Bring som kan løfte 20 tonn 40 meter over bakken, Celsa Steelservice AS byr på konkurranse, premier og ringspill, eller oppdag et fjell av salt hos GC Rieber Salt AS, her er salt ikke bare salt. Klippfiskakademiet lærer barna og lage fiskekaker, Nor Lines AS åpner opp terminalen så du kan lære mer om hvordan man sender gods på Hurtigruta. Hos Kystverket kan du lære om lykter, fyr og merking av sjøveien og glem ikke Tyrholm & Farstad AS som startet opp i 1914 og sender fisk ut i hele verden. Roar Skarbø Transport AS viser frem sine kranbiler og Ålesundregionens Havnevesen byr på historie om havna, give aways og omvisning i havnebåten Skansen. Klippfiskakademiet byr på rød og hvit bacalao.

Løs gåten!
Bli med på rebuskonkurransen, løs gåten og vinn en fantastisk flott premie. I rebusløpet har vi plassert ut plakater med spørsmål om våre viktigste samarbeidspartnere. Løser du spørsmålene får du en bokstav som du notere på nøkkelkortet og skjema i programmet. Plakatene er markert på kartet i programmet og når du finner 10 bokstaver og danner en setning, har du løst havnegåten.

For at du enkelt skal komme deg fra parkeringsplassen og rundt om på Flatholmen, har vi satt opp buss fra parkeringsplassen til Celsa Steelservice AS.

Du trenger ikke rekke over alle postene for å løse gåten eller være med i konkurransen, bare husk å levere gåten hos Ålesundregionens havnevesen sin stand i god tid før kl. 14:30.

Vi anbefaler deg å ta deg god tid, og utforske hva Flatholmen har å by på. I programmet ser du hvor mange bokstaver som du kan forvente å finne på hvert sted.
Står du fast, se etter oss i gule jakker. Vi hjelper gjerne!

Premien er denne flotte Zodiak 310 alu, med en 6hk Evinrude motor fra J Weiberg Gulliksen AS.

https://www.westsystem.no/p/15951/zodiac-cadet-310-alu

Zodiac Cadet 310 ALU er en kompakt og lett båt med høy kvalitet. Båten leveres med en meget solid aluminiumsdørk, tofte, oppblåsbar kjøl, fotpumpe, årer, bærebag og reparasjonssett. Zodiac Cadet ALU er utstyrt med aluminiumsdørk, noe som gjør den robust og brukervennlig til alle typer aktiviteter, eksempel dykking, fisking etc. Dette er også drømmebåten for barna og ungdommen i familien. Båten gjør god fart, selv med en liten motor.

Vinneren annonseres kl. 14:30

Velkommen til Flatholmen havneanlegg 27.mai fra kl. 12 – 15, vi gleder oss til å feire dagen sammen med deg!