Gjestehavn

Ålesund Gjestehavn - Brosundet

Velkommen til Ålesund Gjestehavn - En havn du vil trives i! 

Ålesundregionens Havnevesen har egen gjestehavn for lystbåter i indre havn, Brosundet. Gjestehavnen ligger midt i Ålesund sentrum og her har en alle fasiliteter en lystbåt trenger for å få et vellykket opphold i havna.

 

Nøkkelinformasjon


Havnekontakt
Havnevakta

 

Telefon
95 88 34 00

 

Havnepris fra kr.
175,-

 

Gjesteplasser
100

 

Vinteråpent
Ja

 

 

Ekstra prisopplysninger
Strømtilkobling, vannfylling og WiFi er inkludert i prisen

 

Vindforhold
Lun havn

 

Havnedybde
Maksimum 5 meter.

Fasiliteter

Gjestehavna har strømtilkobling, ferskvannfylling og gratis WiFi og ligger midt i bysentrum med kort gangavstand til turistkontor, matbutikker, kjøpesenter, apotek, Bybadet, museum og restauranter. 

Gratis Wifi i gjestehavna

Bruk nettverket AK-gjester-SMS og send kodeord «wifi» til telefonnummer 40 90 66 00 for å motta personlig kode som har en varighet på 24 timer.

Les mer om ting man kan gjøre i Ålesund og på Sunnmøre

Gjennomseiling i Brosundet
Når det ligger cruiseskip til kai ved Stornespiren og Prestebrygga, er kaiområder og gjennomseiling i Brosundet fra sørsiden stengt av sikkerhetsmessige årsaker, og som følge av internasjonale sikkerhetsregler (ISPS). Heve/senk broen i Brosundet vil også av sikkerhetsmessige årsaker være stengt når det ligger skip til kai ved Stornespiren og Prestebrygga.

Se på webkamera om heve/senk broen er åpen eller stengt

Kontakt havnevakta på mobil 95883400 om du er usikker på om Brosundet er åpen eller stengt for gjennomseiling fra sørsiden.

Priser

Havneavgift
Størrelse Pris
Båter under 12 meter kr. 175,-
Båter fra 12 - 15 meter kr. 350,-
Båter over 15 meter kr. 450,-

Strømtilkobling, vannfylling og WiFi er inkludert i prisen. Det er også mulig å tømme kloakk for småbåter i gjestebryggene og fylle diesel ved Dronning Sonja plass.

Betaling

Havneavgift (per døgn) betales via  "GoMarina" eller Vipps. 
Les mer om bruk og registering i GoMarina

Vipps #121332
 

Kort eller kontanter
Ved betaling med kort eller kontanter, kontakt havnevakta på mobil 95883400, eller ta kontakt med oss på våre sjekkrunder på flytebryggene.

Manglende betaling
Ved manglende betaling i gjestehavnen ilegges et straffegebyr pålydende kr. 500,- per døgn i tillegg til aktuelt vederlag for fritidsbåter.

For kortere opphold

For kortere opphold henviser vi til "Softisbrygga" ved Skateflua som er en gratis brygge i Ålesund sentrum for de som kun er på jakt etter softis, pølser eller en rask handletur i sentrum. Verdt og merke seg er at bryggen kun er ment for kortidsfortøyning med maks en time liggetid. Fritidsbåter som ønsker å ligge lengre enn en time eller skal bli natten over fortøyer som vanlig i gjestehavnen. Dette er kun en prøveordning og ved misbruk vil ordningen bli fjernet. Vi oppfordrer derfor alle båteiere til å vise hensyn til hverandre og respektere maks 1 time liggetid. Det vil da bli til glede for flest mulig.

Regler i havnen

Det er forbudt å tømme septikken i indre havn. Reglene sier at en må minst 300 meter fra land for slikt, søppel kan leveres fritt til stativ ved flytebryggene.

Brannsikkerhet er viktig for havnevesenet og vi anbefaler at det ikke fortøyes mer enn 5 båter side om side og at man respekterer åpne soner mellom båtrekkene. Båter må unngå at det "tetter" seg i indre havn og det skal alltid være minst 15 meter fri kanal for gjennomseling. Dette fordi to hurtigbåter og yrkesfiskere trafikkerer indre havn.

Ro i havna er viktig for en god natt søvn og vi henstiller alle glade båtfolk til å respektere folks nattesøvn.

Til toppen