Årets første store cruisedag!

Flott dag med Iona og MS Rotterdam på besøk i Ålesund og MS Rotterdam besøker byen for første gang. I den forbindelse var det plakettoverlevering om bord i skipet med havnefogd, Ole Christian Fiskaa og Tom Anker Skrede fra Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

 

Holland America Line

MS Rotterdam er et cruiseskip i Pinnacle-klassen som drives av Holland America Line, et datterselskap av Carnival Corporation. Opprinnelig kalt Ryndam i utvikling, ble hun omdøpt til Rotterdam i juli 2020 under bygging for å hedre navnets arv i cruiserederiets historie etter at seks tidligere fartøyer i HALs flåte bar navnet. Rotterdam er den tredje av HALs Pinnacle-klasse i flåten bygget av den italienske skipsbyggeren Fincantieri og følger eldre søsterskip Koningsdam (2016) og Nieuw Statendam (2018).

 
Skipets levering ble utsatt
Rotterdam var opprinnelig planlagt å seile på jomfrureise, fra Trieste til Civitavecchia, 21. mai 2021, og anløp Dubrovnik, Kotor, Korfu, Taormina og Napoli. Etter at skipets levering ble utsatt, returnerte hun til Amsterdam i august 2021 for sin første sesong i Europa og cruise til Nord-Europa, inkludert Norge, Island, og den baltiske regionen. Hun seilte sin første seilas 20. oktober 2021, en 14-dagers transatlantisk kryssing mellom Amsterdam og hennes jomfru-hjemmehavn Port Everglades med stopp ved Zeebrugge, Le Havre, Portland, Brest og Ponta Delgada. Rotterdam har seilt sin første sesong i Karibia før hun returnerte til Europa i april i år.

Les mer om når cruiseskipene kommer til Ålesund.

Kilde: Wikipedia