Siste nytt

Bypatrioten inviterer til båtparade i Ålesund 17.mai

Dersom alle forhold ligger til rette, så går vi for en skikkelig flott båtparade i Ålesund 17. mai, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten. 
 

Gjentar ruten fra i fjor

Vi gjentar ruten fra i fjor med start fra Molja og gjennom Brosundet for de minste båtene kl. 11.30, forteller Sindre Nakken, prosjektleder i Bypatrioten. -På sørsiden venter de andre og større båtene. Så fletter vi oss fint sammen og går sammen innover. I år er det bankskøyta "Storeggen" som går fremst, men vi har også fått bekreftet deltakelse fra en rekke andre flotte skuter og båter. (Se liste under). Gjett om dette blir ei flott skue, sier han om paraden som kan både sees og oppleves fra nes, verandaer og stuevinduer. 

-Så må vi minne om smittevern. Både om bord i båtene og langs ruten på land. Man må følge alle reglene selv om vi er på sjøen og utendørs. Nå står vi midt i det som er en svært vanskelig smittesituasjon i Ålesund og vi håper at vi får gjennomført paraden som tenkt, men det er svært viktig at alle er med på laget. Nå er vi så heldige at vi kan strekke denne opplevelsen helt fra sentrum til Spjelkavika, så vi håper at publikum viser at de setter pris på dette, nettopp ved ta med båten til paraden eller finne seg et lite berg for seg selv eller nyte opplevelsen fra egen veranda, sier Klemetsen som venter på endelig bekreftelse 10. mai.

Til alle med båt

-Til båtfolket har vi en viktig opplysning om at hurtigbåten har avgang fra Skateflua 11.05 og at det derfor er viktig å ta hensyn og lage god passasje til den! Vi venter på alle starter derfor ikke før 11.30, forklarer Nakken.

Bypatrioten leder an med egen båt fremst gjennom Brosundet, ved ankomst på sørsiden starter flettingen og vi er i gang! 

Les mer om Bypatriotens båtparade

Til toppen