Retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Ålesundregionens havnevesen oppfordrer alle båteiere til å følge de nasjonale og lokale retningslinjer, unngår unødig reise på tvers av regioner og kommuner og ha minst mulig sosial kontakt. Les mer om retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Koronavirus
Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. 
Les mer om havna sine koronatiltak

Siste nytt

Eemslift Hendrika seiler videre

Sjøfartsdirektoratet er ferdig med havnestatskontrollen og Eemslift Hendrika seilte i går kveld videre mot Harlingen i Nederland. 

Omfattende tilsyn

Tilsynet startet tirsdag morgen og ble mer omfattende enn forventet og fortsatte onsdag.

– Ettersom flaggstat har innledet undersøkelse av hendelsen vil vårt hovedfokus være mot de skader som må utbedres før skipet kan seile videre for mer grundig reparasjon, skriver Dag Inge Aarhus, avdelingsdirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Sjøfartsdirektoratet.

Klikk for stort bilde 
Det er tidligere blitt gjort kjent at thrustere som slet seg i lasterommet til skipet som forårsaket slagside. Thrusterne skal ha blant annet ha skadet to ballasttanker. 
 

Pålegg

Det er totalt gitt 10 pålegg. De fleste av disse omhandler pålegg om å utbedre skader, både på utstyr og mer strukturelle skader på skipet. Flere av disse er såkalte «før fart» pålegg, som innebærer en eller annen form for utbedring før videre seilas som skal godkjennes av klasseselskapet. Midlertidige reparasjoner er utført og godkjent. Andre pålegg har oppfølging «på avtalt verft». Her har vi og en god dialog med klasseselskapet, ettersom de vil utstede en fartstillatelse til verksted i Nederland, heter det i en melding fra Sjøfartsdirektoratet og det blir utarbeidet en rapport i ettertid.

Her kan du følge Eemslift Hendrika på sanntidskartet (AIS)

Kilde: Sjøfartsdirektoratet og SMP

Til toppen