Siste nytt

Første store cruiseskip siden mars 2020

I sommer har ett og annet mindre cruiseskip seilt langs norskekysten, uten å kunne sette i land passasjerer. Nå kommer imidlertid noen av de større oversjøiske cruiseskipene til Norge. For første gang siden pandemien startet, legger et større cruiseskip med passasjerer til kai i Ålesund lørdag 28.august.

Mein Schiff 5 ved Stornespiren  - sommeren 2018

Lettet på restriksjonene for cruiseskip

Regjeringen lettet tidligere i sommer på restriksjonene for cruiseskip. Det ble åpnet for at cruiseskip med inntil 2000 personer om bord og maksimalt 90% belegg kan seile kystcruise i Norge. Det stilles fortsatt strenge krav til kystcruise og det er først nå at en ser en forsiktig oppstart av aktivitet. Forutsetningen er at alle om bord er beskyttet, både mannskap og passasjerer. Fullvaksinerte kan gå i land, og fartøysbesetningen må kontrollere passasjerenes koronasertifikat før ilandstigning ved første anløp til Norge.

Det første store cruiseskipet som benytter seg av dette er Mein Schiff 1, som ankommer Oslo havn i onsdag 23.august. Ålesund har 37 flere cruiseanløp ut året.  

Rundt 15 destinasjoner vil få besøk av cruiseskip og også flere byer; blant annet Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø. Dette er langt under normal aktivitet for sesongen. I 2019, før korona-pandemien, var det til sammenligning 516 anløp av cruisefartøy i august måned i Norge.

 

Kilde: Kystverket

Til toppen