Siste nytt

Nominasjon til årets velferdsskip 2021

Gjør skipet ditt en kanon innsats for velferden om bord? Er besetningen god til å involvere alle i sosiale i sosiale aktiviteter? Sjøfartsdirektoratet ønsker nominasjon til "Årets velferdsskip"!

Kreative og trivselsfremmende tiltak for besetningen

«Årets velferdsskip» ble kåret for første gang i fjor. Viking Sun ble det første skipet til å motta denne motta prisen, blant annet for deres mange kreative og trivselsfremmende tiltak for besetningen, og for måten de ansatte ble ivaretatt da koronapandemien brøt ut. 

Søsterskipet "Viking Star" på Prestebrygga i 2020

Viktig for trivselen

Livet til sjøs kan være krevende, med lange perioder hjemmefra og begrenset kommunikasjon med venner og familie. Velferden om bord er derfor viktig, og innebærer både kost og mosjon trivsel, fellesskap og velvære. Et godt velferdsskip fremmer fellesskabet om bord, lager tiltak mot sosial isolasjon og aktiverer og involverer alle.

Det beste velferdsskipet fortjener en synlig anerkjennelse. Årets velferdsskip vil derfor motta en spesialprodusert bronseplakett og en valgfri premie til en verdi av kr 5000 til skipet. Det eneste kravet til premien er at den skal være til glede for alle om bord, f.eks. en trimsykkel, Wii, PlayStation med spill, sportsspill (fotballbord, ishockeybord), karaokeanlegg osv.

Kreative tiltak
SAFE kårer vinneren og det legges vekt på kreativitet og tiltak, som fremmer fellesskapet samt motvirker ensomhet og sosial isolasjon.

Vinneren blir kunngjort på Sjøsikkerhetskonferansen.

Forslag på årets velferdsskip sendes senest 15. august 2021 til postmottak@sdir.no.

Merk e-posten «Forslag til årets velferdsskip 2021».

Legg gjerne med bilder og beskrivelser av aktiviteter og tiltak om bord. Ta gjerne med noen ord om eventuelle bidrag fra rederiet til gode velferdsforhold om bord.

Les mer om eksempler på tiltak som kan trekkes frem

Kilde: Sjøfartsdirektoratet

Til toppen