Stolt sponsor av Ålesund maraton

Ålesundregionens havnestyre har vedtatt å gi et økonomisk tilskudd til Ålesund Maraton i 2021 med kr 30 000

Et samarbeid mellom Havnevesenet og Ålesund Maraton

Ålesund maraton skal være et familievennlig løpsarrangement hvor alle er velkomne til å delta. Arrangementet vil bli arrangert midt i sentrum 8. mai 2021. Thea Møll, avdelingsleder Midt-Norge Bedriftsidrettskrets uttaler at ved å arrangere et slikt løp i sentrum får vi både vist fram Ålesund som den unike byen den er, i tillegg til at det vil være et publikumsvennlig arrangement. Næringslivet i Ålesund vil forhåpentlig også kunne nyte godt av at Ålesund Maraton arrangeres i sentrum, og målet er at Ålesund Maraton skal være et årlig arrangement i starten av mai måned.

Deler av løypa vil gå langs Havna og Brosundet og det vil derfor være naturlig at Ålesundregionens havnevesen er med på laget til dette arrangementet. Det finnes ingen lignende arrangement i Møre og Romsdal, og det kan bidra med mange tilreisende fra fylket som ønsker å delta. Det er derfor stor mulighet til å bruke båtveien og havna som en alternativ rute for å komme seg til arrangementet. 

Hvorfor sponser havnevesenet Ålesund maraton?

Et samarbeid mellom Ålesund Maraton og Havnevesenet vil kunne bidra til økt trafikk i Brosundet, og gjennom at flere benytter seg av sin egen båt som framkomstmiddel. Det vil arbeides for å skape aktivitet gjennom hele helgen slik at det skal bli med attraktiv å ta turen til byen og forhåpentligvis bli værende hele helgen framfor bare en dag.

Les mer om Ålesund maraton