Retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Ålesundregionens havnevesen oppfordrer alle båteiere til å følge de nasjonale og lokale retningslinjer, unngår unødig reise på tvers av regioner og kommuner og ha minst mulig sosial kontakt. Les mer om retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Koronavirus
Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. 
Les mer om havna sine koronatiltak

Siste nytt

Regjeringen har besluttet at det skal innføres et kompetansekrav for førere av fritidsbåter som kan oppnå hastighet på 50 knop eller mer. Det nye kompetansebeviset skal inneholde både en teoretisk og en praktisk del.

  

Alle partier fra sentrum og ut til ytterste venstre vil ha langt mer godstransport vekk fra veiene og over på jernbane og sjø. Også de borgerlige partiene vil gjøre sjøveien mer konkurransedyktig. Den store utfordringen er naturligvis at Stortinget allerede har et vedtak som sier at mer godstrafikk skal flyttes over til bane og sjø – uten at det har gitt resultater de siste årene. Riksrevisjonen har gjentatte ganger gitt regjeringen skarp kritikk for at de ikke har fulgt opp stortingsvedtaket.

 

I går kom ærverdige D/S Hestmanden på besøk til Ålesund under sitt seilas langs norskekysten for å markere av krigsseilernes viktige innsats. I 2020 var det 80 år siden Norge ble okkupert.  Gjennom seks lange krigsår kjempet nordmenn både hjemme i Norge og utenfor landets grenser for frigjøring. På krigshavene var det sjøfolkene som stod midt i ilden. Rundt 30 000 sjøfolk var del av den norske handelsflåten under 2. verdenskrig. Grunnet pandemien ble seilasen utsatt til 2021.

Trygve Slagsvold Vedum sammen med havnerådsleder Vebjørn Krogsæter og havnefogd Ole Christian Fiskaa på omvisning i havna og Stornespiren. Tema for omvisning var infrastruktur, landstrøm og klimakutt.

Grunnet cruiseanløp på Skansekaia er anløpet med Hurtigruten kl. 09:45 flyttet til Stornespiren nord, men tilbake på Skansekaia til kveldsanløpet kl. 19:00 i dag mandag 30.08.2021. Vi beklager ulempen dette måtte medfører for passasjerene.
  

I sommer har ett og annet mindre cruiseskip seilt langs norskekysten, uten å kunne sette i land passasjerer. Nå kommer imidlertid noen av de større oversjøiske cruiseskipene til Norge. For første gang siden pandemien startet, legger et større cruiseskip med passasjerer til kai i Ålesund lørdag 28.august.

Mein Schiff 5 ved Stornespiren  - sommeren 2018

Sjøfartsdirektoratet forventer rekordmange nordmenn på sjøen i sommer. Kanskje du har kjøpt egen motorbåt, seilbåt, vannscooter eller kajakk, eller skal være med gode venner og familie på tur? Det gledes at så mange velger å nyte båtlivet. Det å ferdes på sjøen er stort sett en hyggelig opplevelse, men dessverre skjer det for mange ulykker.

 

Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Appen forteller deg fartsgrensen på sjøen, og som varsler deg dersom du kjører for fort. Kystverket har utviklet BåtFart og kan lastes ned gratis fra Google Play og App Store.
 
Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Last den ned, og nyt sommeren på sjøen!

Gjør skipet ditt en kanon innsats for velferden om bord? Er besetningen god til å involvere alle i sosiale i sosiale aktiviteter? Sjøfartsdirektoratet ønsker nominasjon til "Årets velferdsskip"!

 

Årets tildeling av tilskudd til effektive og miljøvennlige havner fra Kystverket er ferdig og seks prosjekter har fått tilsagn om støtte - hvor Ålesundregionens havnevesen er en av dem

Til toppen