Retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Ålesundregionens havnevesen oppfordrer alle båteiere til å følge de nasjonale og lokale retningslinjer, unngår unødig reise på tvers av regioner og kommuner og ha minst mulig sosial kontakt. Les mer om retningslinjer i Ålesund gjestehavn

Koronavirus
Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. 
Les mer om havna sine koronatiltak

Siste nytt

PSW Power & Automation skal levere de elektrotekniske delene til landstrømsanlegget for cruise i Ålesund. ShoreLink sørger for et sikkert og effektivt system for kabelhåndtering

 

Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse (SNMK) deler hvert år ut prisen «Årets Maritime Lærebedrift». I år går prisen til Bergensrederiet Odfjell, en bedrift som har gjort en særlig innsats for rekruttering til maritime yrker. Vi gratulerer!

   

Førstkommende mandag har havnerådet møte og saker som står på sakslisten er blant annet orienteringssak om KOFA - ikke brudd på regelverket, i tillegg til at årsregnskap og strategisk havneplan skal vedtas. 

Regjeringen har besluttet at sjøfolk som kommer til Norge for å arbeide på skip unntas fra plikten til opphold på karantenehotell når de ankommer Norge etter å ha oppholdt seg utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Det gjøres også unntak fra karantenehotell for personer som skal utføre kritiske samfunnsfunksjoner i Norge.

 

Ålesundregionens havnevesen oppfordrer alle båteiere til å følge de nasjonale og lokale retningslinjer, unngår unødig reise på tvers av regioner og kommuner og ha minst mulig sosial kontakt.

En arbeidsgruppe ledet av Sjøfartsdirektoratet har utredet ulike tiltak som kan bidra til å øke sikkerheten til turister som leier fritidsfartøy gjennom kommersiell virksomhet i Norge.

 

Dersom alle forhold ligger til rette, så går vi for en skikkelig flott båtparade i Ålesund 17. mai, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten. 
 

Havna søker sommervert/vertinner til vedlikehold for snarlig tiltredelse. Passer godt for studenter/ ungdommer som liker å jobbe ute med allsidige oppgaver.

Museumsskipet M/S Gamle Oksøy seiler langs kysten for å markere lostjenestens 300-årsjubileum og vil besøke Ålesund 17.juni fra kl. 11:30 - 22:00. Duoen Fliflet og Burgess holder konsert både på akterdekket, og på Fiskerimuseet der av LOS utstillingen skal åpnes.  

 

I dag er det møte i havnestyret og møtet gjennomføres digitalt på Teams. 
 

Til toppen