Koronavirus

Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. 
Les mer om havna sine koronatiltak

Siste nytt

26.03.2021 falt avgjørelse i saken om anskaffelse av planering, masseflytting og utfylling på området Flatholmen Nord i Ålesund kommune. Saken ble mye omtalt i media 2019, og ble senere innklaget til Klagenemnda for offentlige anskaffelser, KOFA. Konklusjonen til KOFA er at Ålesundregionens havnevesen ikke har foretatt en ulovlig direkte anskaffelse.

Kystverket satte i verk statlig aksjon onsdag kveld og bergingsmannskaper klarte å få festet slepet til det nederlandske lasteskipet. Deretter ble skipet slept inn mot Flatholmen i Ålesund hvor det ved 17.00 - tiden torsdag ettermiddag omsider kunne legges til kai.

 

Ålesundregionens havnevesen oppfordrer alle båteiere til å følge de nasjonale og lokale retningslinjer, unngår unødig reise på tvers av regioner og kommuner og ha minst mulig sosial kontakt.

Sjøfartsdirektoratet har utarbeidet nye retningslinjer for mannskapsskifter i Norge i forbindelse med covid-19-pandemien

Vedlikehold har denne uken montert ny kaiskinne på Skansekaia Nord og neste prosjekt ut er å montere nylonlister på kaiskinnen for å redusere støy når Hurtigruten ligger til kai. 

Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. Her finner du oppdatert informasjon om hvilke restriksjoner som gjelder for alle anløp og besøkende i våre havneområder.

Til toppen