Siste nytt

Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Appen forteller deg fartsgrensen på sjøen, og som varsler deg dersom du kjører for fort. Kystverket har utviklet BåtFart og kan lastes ned gratis fra Google Play og App Store.
 
Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Last den ned, og nyt sommeren på sjøen!

Gjør skipet ditt en kanon innsats for velferden om bord? Er besetningen god til å involvere alle i sosiale i sosiale aktiviteter? Sjøfartsdirektoratet ønsker nominasjon til "Årets velferdsskip"!

 

Årets tildeling av tilskudd til effektive og miljøvennlige havner fra Kystverket er ferdig og seks prosjekter har fått tilsagn om støtte - hvor Ålesundregionens havnevesen er en av dem

Søndag 20. juni kl. 12 trådte nye regler for kystcruise og cruise på Svalbard i kraft. I følge de nye reglene fra Regjeringen, åpnes det nå for å ha inntil 2000 personer (mannskap og passasjerer) om bord ved kystcruise dersom passasjerer og mannskap er beskyttet mot SARS-CoV-2. Status som beskyttet må dokumenteres med koronasertifikat og foreløpig er norsk, svensk eller dansk koronasertifikat akseptert. Det er også et krav at kapasitetsutnyttelsen er maksimalt 90 prosent.

Sjøfartsdirektoratet forventer rekordmange nordmenn på sjøen i sommer. Med smått og stort finnes det nå over 1 million fritidsbåter her i landet, og titusenvis av barn og voksne gleder seg i disse dager til å tilbringe sommerferien i båt. Dessverre viser statistikken at mange vil oppleve ulykker. Sjøfartsdirektoratet vil derfor, som i fjor, gjennomføre kampanjen «Trygg i båt», der vi drar ut og slår av en hyggelig sikkerhetsprat med båtfolket.

2020 ble et krevende år, også for Ålesundregionens havnevesen - uttaler havnefogd Ole Christian Fiskaa. Som for våre eierkommuner, så ble mars måned dramatisk. ÅRH besluttet 12.03.2020 å innføre smitteverntiltak, med hovedfokus på å opprettholde drift av havnevakten, som er samfunnskritisk ressurs.

PSW Power & Automation skal levere de elektrotekniske delene til landstrømsanlegget for cruise i Ålesund. ShoreLink sørger for et sikkert og effektivt system for kabelhåndtering

 

Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse (SNMK) deler hvert år ut prisen «Årets Maritime Lærebedrift». I år går prisen til Bergensrederiet Odfjell, en bedrift som har gjort en særlig innsats for rekruttering til maritime yrker. Vi gratulerer!

   

Førstkommende mandag har havnerådet møte og saker som står på sakslisten er blant annet orienteringssak om KOFA - ikke brudd på regelverket, i tillegg til at årsregnskap og strategisk havneplan skal vedtas. 

Regjeringen har besluttet at sjøfolk som kommer til Norge for å arbeide på skip unntas fra plikten til opphold på karantenehotell når de ankommer Norge etter å ha oppholdt seg utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Det gjøres også unntak fra karantenehotell for personer som skal utføre kritiske samfunnsfunksjoner i Norge.

 

Til toppen