Siste nytt

Sjøfartsdirektoratet er ferdig med havnestatskontrollen og Eemslift Hendrika seilte i går kveld videre mot Harlingen i Nederland. 

Fartsgrensene på sjøen blir endret. Nå blir det ikke lov å kjøre fortere enn 5 knop hvis man er mindre enn 50 meter fra folk som bader eller bademerkebøyer.

Våren og sommeren er snart på vei og vi ser frem til at Ålesund gjestehavn igjen fylles med fritidsbåter. Lurer du på om Brosundet er åpent for gjennomseiling?
Sjekk ut webkamera "heve/senk broen" ​​​​​​​

26.03.2021 falt avgjørelse i saken om anskaffelse av planering, masseflytting og utfylling på området Flatholmen Nord i Ålesund kommune. Saken ble mye omtalt i media 2019, og ble senere innklaget til Klagenemnda for offentlige anskaffelser, KOFA. Konklusjonen til KOFA er at Ålesundregionens havnevesen ikke har foretatt en ulovlig direkte anskaffelse.

Kystverket satte i verk statlig aksjon onsdag kveld og bergingsmannskaper klarte å få festet slepet til det nederlandske lasteskipet. Deretter ble skipet slept inn mot Flatholmen i Ålesund hvor det ved 17.00 - tiden torsdag ettermiddag omsider kunne legges til kai.

 

Sjøfartsdirektoratet har utarbeidet nye retningslinjer for mannskapsskifter i Norge i forbindelse med covid-19-pandemien

Vedlikehold har denne uken montert ny kaiskinne på Skansekaia Nord og neste prosjekt ut er å montere nylonlister på kaiskinnen for å redusere støy når Hurtigruten ligger til kai. 

Ålesundregionens havnevesen arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med COVID-19-pandemien. Her finner du oppdatert informasjon om hvilke restriksjoner som gjelder for alle anløp og besøkende i våre havneområder.

Til toppen