Siste nytt

Trygve Slagsvold Vedum sammen med havnerådsleder Vebjørn Krogsæter og havnefogd Ole Christian Fiskaa på omvisning i havna og Stornespiren. Tema for omvisning var infrastruktur, landstrøm og klimakutt.

Grunnet cruiseanløp på Skansekaia er anløpet med Hurtigruten kl. 09:45 flyttet til Stornespiren nord, men tilbake på Skansekaia til kveldsanløpet kl. 19:00 i dag mandag 30.08.2021. Vi beklager ulempen dette måtte medfører for passasjerene.
  

I sommer har ett og annet mindre cruiseskip seilt langs norskekysten, uten å kunne sette i land passasjerer. Nå kommer imidlertid noen av de større oversjøiske cruiseskipene til Norge. For første gang siden pandemien startet, legger et større cruiseskip med passasjerer til kai i Ålesund lørdag 28.august.

Mein Schiff 5 ved Stornespiren  - sommeren 2018

Sjøfartsdirektoratet forventer rekordmange nordmenn på sjøen i sommer. Kanskje du har kjøpt egen motorbåt, seilbåt, vannscooter eller kajakk, eller skal være med gode venner og familie på tur? Det gledes at så mange velger å nyte båtlivet. Det å ferdes på sjøen er stort sett en hyggelig opplevelse, men dessverre skjer det for mange ulykker.

 

Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Appen forteller deg fartsgrensen på sjøen, og som varsler deg dersom du kjører for fort. Kystverket har utviklet BåtFart og kan lastes ned gratis fra Google Play og App Store.
 
Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Last den ned, og nyt sommeren på sjøen!

Gjør skipet ditt en kanon innsats for velferden om bord? Er besetningen god til å involvere alle i sosiale i sosiale aktiviteter? Sjøfartsdirektoratet ønsker nominasjon til "Årets velferdsskip"!

 

Årets tildeling av tilskudd til effektive og miljøvennlige havner fra Kystverket er ferdig og seks prosjekter har fått tilsagn om støtte - hvor Ålesundregionens havnevesen er en av dem

Søndag 20. juni kl. 12 trådte nye regler for kystcruise og cruise på Svalbard i kraft. I følge de nye reglene fra Regjeringen, åpnes det nå for å ha inntil 2000 personer (mannskap og passasjerer) om bord ved kystcruise dersom passasjerer og mannskap er beskyttet mot SARS-CoV-2. Status som beskyttet må dokumenteres med koronasertifikat og foreløpig er norsk, svensk eller dansk koronasertifikat akseptert. Det er også et krav at kapasitetsutnyttelsen er maksimalt 90 prosent.

Sjøfartsdirektoratet forventer rekordmange nordmenn på sjøen i sommer. Med smått og stort finnes det nå over 1 million fritidsbåter her i landet, og titusenvis av barn og voksne gleder seg i disse dager til å tilbringe sommerferien i båt. Dessverre viser statistikken at mange vil oppleve ulykker. Sjøfartsdirektoratet vil derfor, som i fjor, gjennomføre kampanjen «Trygg i båt», der vi drar ut og slår av en hyggelig sikkerhetsprat med båtfolket.

2020 ble et krevende år, også for Ålesundregionens havnevesen - uttaler havnefogd Ole Christian Fiskaa. Som for våre eierkommuner, så ble mars måned dramatisk. ÅRH besluttet 12.03.2020 å innføre smitteverntiltak, med hovedfokus på å opprettholde drift av havnevakten, som er samfunnskritisk ressurs.

Til toppen